نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

در بسیاری از کاربردهای تجارتی از بتن مسلح به الیاف پلی پروپیلن، مقادیر کمی از الیاف)عموماً در حدود %0.1 حجمی(به کار رفته است. در چنین درصدهای حجمی پایینی، الیاف پلی پروپیلن عمدتاً به منظور کنترل ترک های ناشی از آب رفتگی پلاستیک به کار می روند. البته تاثیرات مقادیر کم الیاف پلی پروپیلن بر روی خصوصیات بتن تا حدودی غیر قطعی است.

زولو، ایلتر و بوچاکرت آزمایش هایی به منظور تعیین مقاومت فشاری ASTMC39، مقاومت کشیدگی ترکیدگی ASTMC496 و مقاومت خمشی ASTMC78  بتن غیر مسلح و بتن مسلح به الیاف پلی پروپیلن انجام داده اند. نمونه های آزمایشی حاوی حدود 0 تا %0.3 حجمی از الیاف بودند. مطابق جدول 1 نتایج این آزمایش ها نشان داده اند که وجود الیاف پلی پروپیلن تاثیر کمی بر روی خصوصیات ذکر شده در بالا دارد. به طور معمول مقاومت فشاری با افزایش مقدار الیاف، اندکی کاهش و مقاومت کششی ترکیدگی و مقاومت خمشی با افزایش مقدار الیاف، اندکی کاهش و مقاومت کششی ترکیدگی و مقاومت خمشی با افزایش مقدار الیاف اندکی افزایش می یابد. البته برای نمونه های حاوی %0.1 حجمی از الیاف (مقدار توصیه شده در صنعت)، مقاومت خمشی و مقاومت کششی ترکیدگی به ترتیب تنها 0 و 2.7 درصد افزایش یافته اند.

جدول1 خصوصیات مصالحی بتن مسلح به الیاف پلی پروپیلن در مقابل بتن غیر مسلح

محتوای حجمی الیاف مقاومت فشاری ، psi مقاومت کششی، psi مقاومت خمشی، psi
0
1/0
2/0
3/0
5700
5268
5165
5226
408
408
411
508
866
889
942
900

مقادیر مقاومت براساس متوسط حداقل سه آزمایش می باشد.

معادل متریک : psi=6.895kPa

لیتوین و هانا هم آزمایش هایی برای تعیین خصوصیات ترکیبات مسلح با درصدهای پایین الیاف پلی پروپیلن انجام داده اند. نتایج آزمایش ها آنها عمدتاً مطابق با یافته های زولو، ایلتر و بوچاکرت می باشد. همچنین تحقیقات هانا نشان داد که اضافه کردن الیاف پلی پروپیلن به بتن، تاثیر مطلوب ناچیزی روی طاقت، مقاومت ترک خوردگی و مقاومت ضربه ای داشته است.

نتایج آزمایش ا که نشان دهنده ی تاثیر مقادیر کم الیاف پلی پروپیلن بر روی آب رفتگی بتن می باشد، غیر قطعی است. تولید کنندگان الیاف پلی پروپیلن ادعا می کنند مخلوط کردن الیاف پلی پروپیلن در درصدهای حجمی پایین به طور عمه ای ترک های ناشی از آبرفتگی را کاهش می دهد. اگر چه اغلب نتایج آزمایشگاهی این ادعا را تایید می کنند، اما کمبود روش های آزمایش استاندارد شده و محدود بودن تعداد آزمایش ها بسیاری از نتایج را غیر قطعی می سازد.

آزمایش های انجام شده توسط لیتوین بر روی نمونه هایی با مقاومت فشاری به ترتیب Mpa20.7) psi3000 و (Mpa31) psi4500 حاکی از این هستند که آب رفتگی خشک محدود نشده (آزاد( بتن با اضافه کردن % 0.1 الیاف پلی پروپیلن به میزان %-1.1 %3.7 کاهش می یابد. این نتایج بعد از اینکه نمونه ها به مدت یک سال در هوایی با رطوبت نسبی %50 و C˚23 F˚73 خشک شدند، به دست آمد. آزمایش های لیتوین مطابق با ASTMC157 انجام شد. او نتیجه گیری کرد که تفاوت عمده ای در آب رفتگی نامحدود )آزاد( بتن ساخته شده با یا بدون الیاف پلی پروپیلن وجود ندارد. نتایج مشابهی توسط گرزی بوسکای و شا، گزارش شد.

همچنین آزمایش های آب رفتگی نامحدود پلاستیک توسط زولو و ایلتر و بوچاکرت انجام شد. این آزمایش ها نشان داده اند که بعد از 180 دقیقه، آبرفتگی برای حجم های به ترتیب %0.1 تا %0.3 از الیاف پلی پروپیلن، بین 12 تا %25 کاهش می یابد. آزمایش های آب رفتگی نامحدود پلاستیک مطابق با ASTMC827 انجام شدند. در طی این آزمایش ها مشاهده شده است که مقدار آب شیره دهی سطح با افزودن الیاف، کاهش چشمگیری یافته است. به عقیده زولو این احتمال وجود دارد که الیاف، تراکم ترکیبات را کاهش دهند و بنابراین منجر به نگهداشت بیشتر آب در مراحل اولیه هیدراسیون شوند.

آزمایش های آب رفتگی نامحدود بتن که توسط زولو انجام شد نشان دادند که آب رفتگی به ترتیب %33، %47 و %10 برای بتن هایی با 0.1، 0.2و 0.3 درصد حجمی از الیاف کاهش یافته است. نمونه های آزمایشی به مدت 14 روز در زیر آب نگهداری شدند و سپس به مدت 7 روز در شرایط خشکاندن سریع قرار گرفتند. منحنی کرنش آب رفتگی در مقابل زمان برای نمونه های بتنی معمولی و برای نمونه هایی با درصد الیاف مختلف در شکل 1 نشان داده شده است. علیرغم اینکه نمونه های الیاف دار، آب رفتگی نامحدود کمتری را برای هر کدام از درصدهای به کار رفته از الیاف نشان دادند، با استفاده از این نتایج نمیتوان به هیچ روند قطعی ای دست یافت. همچنین نتایج گردآوری شده از تلاش های سایر محققان در رابطه با آب رفتگی نامحدود، غیر قطعی و متناقض بوده اند.

هر چند آزمایش های آب رفتگی نامحدود، اطلاعاتی پیرامون مشخصات آب رفتگی ترکیبات مسلح فراهم می کنند، اما اطلاعات مفیدی در رابطه با چگونگی پاسخ ترکیبات به تنش های ناشی از آبرفتگی در شرایط محدود شده بدست نمی دهند. در عمل، آب رفتگی نامحدود به ندرت اتفاق می افتد و همیشه مقداری محدود شدگی به دلیل طبیعت یکپارچه ساختار بتن وجود دارد.

در تحقیق اخیر گرزی بوسکای و شا، یک نمونه حلقه مانند  به منظور شبیه سازی ترک خوردگی ناشی از آب رفتگی محدود به کار برده شد و نتایج زیر به دست آمد :

  1. مقادیر پایین 0.25 درصدی از الیاف فولادی یا پلی پروپیلن، می تواند به طور اساسی عرض ترک های ناشی از آب رفتگی خشک محدود شده را کاهش دهد.
  2. الیاف فولادی تاثیرگذارتر از الیاف پلی پروپیلن هستند.
  3. مشاهده شد که افزودن %0.1 حجمی الیاف پلی پروپیلن تاثیری ندارد.

 

ترکیبات سیمانی (درصد پایین الیاف پلی پروپیلن)

شکل (الف) : الیاف 0.1درصد حجمی

 

ترکیبات سیمانی (درصد پایین الیاف پلی پروپیلن)

شکل (ب) : الیاف 0.2 درصد حجمی

 

ترکیبات سیمانی (درصد پایین الیاف پلی پروپیلن)

شکل (ج) : الیاف 0.3 درصد حجمی

 

جهت مطالعه مقاله ترکیبات سیمانی (درصد پایین الیاف پلی پروپیلن) به صورت کامل می توانید به وب سایت کلینیک بتن ایران مراجعه نمایید .



:: برچسب‌ها: درصد پایین الیاف پلی پروپیلن, خصوصیات مصالحی بتن مسلح, ترکیبات سیمانی ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

همان طور که می دانید بتن وسیمان از مهم ترین مصالح ساخت و ساز بناهای امروزی به شمار می رود. ملات ماده ای چسبند ه و خمیری است که به منظور پرکردن درزهای بتن و چسباندن سایر مصالح استفاده می گردد.ملاتهای معمولی در بسیاری از کارهای ساختمانی مانند کف فرش ها، آجرچینی و کفسازی های صلب بلوکی و امور تعمیرات به طور روزمره به کار برده می شوند.ملات هایی که در آجرچینی به کار می روند به پنج تیپ تقسیم می شوند، از دسته I که قوی ترین است تا دسته V که ضعیف ترین ملات محسوب می گردد.

ازرایج ترین ملات های ساختمانی می توان به موارد ذیل اشاره نمود

 

ملات ماسه و آهک به علاوه سیمان (آهک به عنوان روان کننده عمل می کند)

  • ملات ماسه به علاوه سیمان بنایی (سیمان بنایی دارای روان کننده است)
  • ملات ماسه و سیمان به علاوه روان کننده = این ملات بیشتر برای روسازی به کار می رود.
  • اگرقصد مطالعه مقالات  ملات های ساختمانی و یا در زمینه بتن و افزودنی های بتن دارید به وب سایت کلینیک بتن ایران به ادرس         http://www.clinicbeton.ir   مراجعه نمایید


:: برچسب‌ها: ملات ساختمانی,کلینیک بتن ایران ,بتن ,افزودنی های بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

لاینینگ یا لاینینگ کانال های آب به شیوه ای گفته می شود که در طی آن با اضافه کردن لایه‌ای نفوذناپذیر به کانال، از هدر رفتن آب جاری در کانال جلوگیری به عمل می‌آید. به صورت عادی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد آب عبوری از کانال به داخل زمین نفوذ می‌کند و به هدر می‌ رود؛ که می‌توانیم با لاینیگ از آن جلوگیری به عمل آوریم.لاینینگ سطح کانال به وسیله‌ی بتن، آجر یا پلاستیک باعث کاهش رشد علف‌های هرز وکاهش آسیب زدگی به کانال توسط جوندگان می‌شود؛ در نتیجه نیاز آن به نگهداری و ترمیم کاهش چشمگیری می‌یابد و هزینه‌های نگهداری نیز به مراتب کم‌تر می‌شود.

تمام مواردی که در بالا ذکر شد، از مزایای لاینینگ کانال است . ازجمله مزایای لاینینگ می توان به موارد ذیل اشاره نمود .

  • جلوگیری از نفوذ آب به زیر زمین
  • جلوگیری از نفوذ آب به زمین‌های مجاور
  • جلوگیری از نفوذ آب‌های زیرزمینی آلوده به کانال و آلوده کردن آب آن
  • (در صورتی که کانال فاضلاب باشد) جلوگیری از نفوذ آب کانال به زیر زمین و آلوده کردن منابع زیرزمینی)
  • کنترل رشد گیاهان در کانال (به عبارت دیگر جلوگیری از رویش علوفه‌ی هرز)
  • اگر علاقه به خواندن مطالب بیشتر در مورد لاینینگ ، بتن ، و افزودنی های بتن هستید به وب سایت کلینیک بتن ایران به آدرس http://www.clinicbeton.ir مراجعه نمایید .


:: برچسب‌ها: لاینینگ,کلینیک بتن ایران ,بتن ,افزودنی های بتن, ,
:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

امروزه استفاده از کفپوش ها در مراکز اداری ، پارک ها ، زمین های بازی و حتی در منازل استفاده می گردد.یکی از کاربردهای اصلی رزین‌های پلی یورتان مربوط به ساخت کفپوش‌های صنعتیمی‌باشد که به آن‌ها کفپوش‌های صنعتی پلی یورتان گفته می‌شود.یکی از ویژگی‌های مهم و خاص کفپوش پلی یورتان، تأمین سلامت در موقع نصب و در مرحله‌ی استفاده و نیز تأمین قوانین سفت و سخت محیط زیستی در نقاط مختلف دنیا می‌باشد. کفپوش پلی یورتان از نقطه نظر سازگاری با قوانین محیط زیستی، مناسب‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و کم‌قیمت‌ترین کفپوش در صنایع مختلف محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، استفاده از کفپوش‌های پلی یورتان به دلیل پایین بودن قیمت و روند کاهشی هزینه‌های آن، روز به روز افزایش یافته است.کفپوش پلی یورتان بر پایه رزین پلی یورتان در کارخانه‌ها تولید می‌شود و بر روی کف‌های بتنی به صورت کاملاً یکپارچه و پیوسته و بدون درز نصب می‌شود.اگر خواندن این مطلب برایتان مفید بوده می توانید برای خواندن مقالات بیشتر در مورد بتن و افزودنی های بتن به سایت کلینیک بتن ایران به آدرس  http://www.clinicbeton.ir مراجعه نمایید.



:: برچسب‌ها: کفپوش پلی یورتان,کلینیک بتن ایران,بتن ,پلی یورتان ,
:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

کرگیری بتن (concrete core drilling)  یا مغزه گیری به معنای ایجاد یک سوراخ یا خارج کردن قسمتی از بتن به شکل استوانه‌ای می‌باشد.امروزه در اکثر پروژه های بتنی از تیم مجرب کرگیری و دستگاه های مخصوص این امر استفاده می شود ، چرا که کرگیری سریع‌ترین، دقیق‌ترین و تمیزترین راه برای سوراخ و حفره بر روی بتن با اهداف گوناگون است.ر واقع یکی از مزیت‌های مهم و اساسی کرگیری به وسیله دریل، دقت و تمیزی بالای آن می‌باشد. از این حفرات در سازه برای اهداف مختلفی هم چون عبور خطوط و سیم‌های تلفن، لوله‌کشی، ایجاد داکت، سیستم اطفای حریف و غیره می‌باشد. هم چنین گاهی کرگیری به منظور خارج کردن نمونه‌ای از بتن در جهت آزمایش و تست صورت می‌گیرد که به آن اصطلاحاً آزمایش و یا تست مغزه گیری بتن نیز گفته می‌شود.اگر علاقه مند به خواندن مطالب بیشتر درمورد کرگیری بتن ، و یا سایر مقالات بتن ، و افزودنی ها بتن هستید به وب سایت کلینیک بتن ایران به آدرس  http://www.clinicbeton.ir      مراجعه نمایید .



:: برچسب‌ها: کرگیری بتن , بتن , کلینیک بتن ایران , افزودنی های بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

درهنگام ساخت و ساز کیفیت بتن ممکن است بسته به شرایط ،آسیب پذیری در مقابل عواملی همچون  سایش ، آب خوردگی ، ترک خوردگی و ... تغییر نماید .درسالیانی دور برای متراکم کردن بتن از روش هایی  مانند کوبیدن بتن استفاده می کردند ،این روش امروزه کاملا منسوخ شده و با توجه به پیشرفت تکنولوژِی ویبراسیون بتن جایگزین آن شده است .ویبراسیون بتن یا لرزش متراکم باعث می‌شود تا اصطکاک داخلی بین سنگدانه‌ها تا حد زیادی کاهش یابد و حرکت آن‌ها در کنار یکدیگر نرم‌تر و راحت‌تر انجام بشود.در واقع هدف از ویبراسیون این است که بتن را به حالتی تبدیل کنیم که در آن، سنگدانه‌ها و دیگر مواد موجود در بتن، کم‌ترین فضای ممکن را اشغال کنند.اگر علاقه مند به خواندن مقلاتات در مورد بتن و افزودنی های بتن هستید می توانید مقالات وب سایت کلینیک بتن ایران را مطالعه نمایید



:: برچسب‌ها: کلینیک بتن ایران,بتن ,افزودنی های بتن ,ویبراسیون بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

شاید برایتان این سئوال مطرح شود که بتن الیافی چیست و چه کاربردی دارد ، بتن الیافی در واقع نوعی کامپوزیت است که با به کاربردن الیاف تقویت کننده ، و افزودنی های بتن موجب ایجاد مقاومت بتن در مقابل عواملی همچون :سایش،آب خوردگی ، خوردگی و .. می شود .مهمترین مشخصه بین الیافی خاصیت جذب انرژی، انعطاف پذیری و مقاومت آن در مقابل ضربه است. به همین دلیل امروزه این بتن نقش بسیار جدی در پیشرفت تکنولوژی بتن ایفا کرده است و به عنوان یک ماده جدید و اقتصادی در صنعت ساختمان محسوب می گردد.اصول اساسی ای که بر طراحی بتن های مسلح معمولی حاکم است، در طراحی سیمان ها و بتن های مسلح به الیاف نیز برقرار می باشد. مسلح کردن بتن با میلگرد، سیم و یا الیاف، در نواحی ای که تنش های کششی بالایی اتفاق می افتد، رفتار بتن را اصلاح می کند. در مخلوط هایی که با الیاف اصلاح می شوند، مقاومت کششی، مقاومت خمشی، انعطاف پذیری و کنترل ترک بهبود می یابد. مهمترین عواملی که عملکرد مصالح مخلوط را کنترل می کند، عبارتند از :

 

1- مشخصات فیزیکی تقویت کننده ها و ماتریس

2- مقاومت پیوستگی بین تقویت کننده و ماتریس

 

برای خواندن مطالب بیشتر در مورد اصول و ساختار بتن های الیافی  یا سایر مقالات ، در زمینه بتن و انواع افزودنی های بتن  می توانید به وب سایت کلینیک بتن ایران به آدرس http://www.clinicbeton.ir مراجعه نمایید 



:: برچسب‌ها: اصول و ساختار بتن های الیافی ,کلینیک بتن ایران ,بتن ,بتن الیافی ,افزودنی های بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 421
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

باپیشرفت تکنولوژی ، صنعت ساخت و ساز نیز دست خوش تغییرات عمده ای شده است ، تولید محصولات متنوع بتنی ، افزودنی های بتن و .. به جهت افزایش مقاومت در ساخت وساز یکی از این تغییرات است ، که در بناهای امروزی کاملا مشهود است . اگر به یاد داشته باشید پیش تر اشاره کردیم که بتن الیافی ساخته شده از کامپوزیت و سایر افزودنی های بتن است و به جهت افزایش مقاومت بتن در آب خوردگی و  سایش  عموما از آن در مکان هایی مانند سازه های زیرزمینی ، فاضلاب ها و .. استفاده می گردد.

قابلیت کششی بالا ، مقاومت در مقابل ضربه  تنها برخی از قابلیت های بتن الیافی است .از انواع بتن های الیافی می توان به 

الیاف شیشه ای ،الیاف آرامید، الیاف پلی اتیلین ،الیاف آکریلیک نام برد 

در طول 40 سال گذشته، تولید مخلوط های بتن مسلح به الیاف به طور نامحدود به صنایع گوناگون گسترش یافته است. شمار افزایش یابنده ای از شرکت ها در سراسر جهان وجود دارند که تولید بتن های مسلح به الیاف نمود و یا از الیاف در پروژه های ساختمان سازی استفاده می کنند.اگر هنوز برای تهیه این نوع بتن هیچ برندی را انتخاب نکرده اید ، ما به شما مجموعه عمرانی مهندسی کلینیک بتن ایران را پیشنهاد می کنیم  

 



:: برچسب‌ها: انواع بتن الیافی ,بتن الیافی ,کلینیک بتن ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

ّFRC مخفف کلمه ( FRC Fiber Reinforced Concrete) به معنی بتن با الیاف فیبر ، نوعی از بتن است که از آن به جهت مقاومت ، رفع ترک خوردگی  وآب خوردگی سازه بتنی استفاده می گردد.در مواردی که بتن ریزی صحیح مقاطع نازک با بتن های مسلح معمولی بسیار مشکل باشد، می توان از بتن های مسلح به الیاف به عنوان بهترین و مناسب ترین گزینه استفاده کرد.همچنین بتن پاشی FRC روشی مناسب برای تولید محصولاتی با شکل نامنظم است.برای آشنایی بیشتر با الیاف بتن و سایر محصولات تولیدی بتن می توانید به وب سایت کلینیک بتن ایران مراجعه نمایید .



:: برچسب‌ها: بتن الیافی ,کلینیک بتن ایران ,بتن ,افزودنی های بتن,FRC ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کلینیک بتن ایران

همان طور که می دانید بتن و سیمان از جمله مهم ترین مصالح ، ساخت و ساز بناهای امروزی است .بتن الیافی ترکیبی از کامپوزیت و سایر افزودنی های بتن ، که به منظور مقاومت بتن در مقابل سایش  ، ترک خوردگی و .. استفاده می گردد .به دلیل مقاومت بالاتر این نوع بتن در مقابل ، آب خوردگی ، سایش ،و .. استفاده از آن درفاضلاب ها ، سازه های زیرزمینی  بیشتر مورداستفاده قرار می گیرد .بیشتر الیاف فولادی تجاری موجود، از سیم های فولادی کشیده شده، تولید شده اند. با این حال همان طور که معدودی از تولید کنندگان الیاف نشان داده اند، می توان الیاف فولادی را از صفحه های فولای (به روش بریدن صفحه به قطعات باریک) و با فرایند استخراج در حالت مذاب نیز تولید نمود.برای آشنایی بیشتر با سایر محصولات بتنی  یا فازودنی های بتن می توانید به وب  سایت کلینیک بتن ایران مراجعه نمایید



:: برچسب‌ها: بتن الیافی ,کلینیک بتن ایران ,بتن ,افزودنی های بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 تير 1397 | نظرات ()